De tuin kindvriendelijk maken is belangrijk. Honden zijn namelijk dol op het spelen in de tuin. Natuurlijk moet jouw tuin wel veilig zijn. Zo voorkom je dat jouw hond de weg op rent of zich kan bezeren aan andere obstakels. Met deze tips maak je jouw tuin simpel hondvriendelijk. 

Zo maak je jouw tuin veilig en vriendelijk voor honden

Van jouw tuin een vriendelijke speelplaats maken voor de hond hoeft niet duur te zijn. Met een aantal simpele aanpassingen kan jouw huisdier veilig in de tuin spelen en ravotten. Dat doe je aan de hand van de onderstaande praktische tips voor in de tuin.  

1. Plaats een veilige omheining of een schutting

Je tuin van een veilige en deugdelijke omheining of schutting voorzien is belangrijk. Daarmee voorkom je dat de hond ontsnapt of zichzelf uitlaat. Controleer de omheining ook op zwakke plekken of kleine doorgangen. Zeker als je in een drukke buurt of nabij een doorgaande weg woont. Zo voorkom je vervelende situaties en ongelukken. 

2. Controleer de tuin op giftige planten

Ook in de tuin kunnen zich planten bevinden die giftig zijn voor honden. Controleer jouw borders daarom goed. Zowel de narcis als de krokus en de hortensia zijn giftig. Dat geldt ook voor de vingerplant en de gatenplant. Deze plantensoorten zijn vaak terug te vinden in onze tuinen, maar leveren een serieus gevaar op voor jouw geliefde huisdier. 

3. Pas op met grind 

Als je een kindvriendelijke tuin wilt maken, dan gebruik je bij voorkeur geen grind. De scherpe steentjes beschadigen de kwetsbare voetkussentjes van de hond. Dit kan allerlei vervelende ontstekingen en kwetsuren veroorzaken. Gebruik in plaats van grind of stenen een zachte bodembedekker. Zoals graszoden of kunstgras. Anti-slip tuintegels kan ook. 

4. Zorg voor voldoende drinkwater

Honden drinken graag en veel. Zeker in de zomer. Zorg er dus voor dat jouw tuin voldoende waterpunten heeft voor jouw huisdier. Ververs dit water dagelijks om algen en andere aanslag in de waterbak te voorkomen. Plaats de bakken zoveel mogelijk in de schaduw.

5. Schaduwrijke plekken creëren

Een hond kan zijn lichaamstemperatuur alleen reguleren door te hijgen. Zweten kunnen ze nagenoeg niet. Een hondvriendelijke tuin heeft dus ook voldoende schaduwrijke plekken. Zoals bijvoorbeeld bomen met bladeren of extra zonneschermen en zonnedoeken. Zo blijft jouw viervoeter ook in de tuin lekker koel en voorkom je oververhitting bij honden. 

Soortgelijk bericht